Tel. - Whatsapp: 650 017 830 | Email: emailamacat@gmail.com
Musicoteràpia AMACAT CEM Maria Grever Barcelona

La musicoteràpia és una ciència humanista

Des d’AMACAT volem agrair al programa Connecticat de TVE la seva professionalitat en testimoniar el valor terapèutic del fet musical en el seu ampli aspectre, tant social, motriu, cognitiu i sobretot emocional. Agrair al programa el seu encertadíssim criteri en convidar a un referent divulgatiu d’aquest tema com és la científica Mara Dierssen.

Des d’AMACAT seguim amb la nostra tasca de difondre els grans beneficis que genera el fet musical quan està desenvolupat i tractat per professionals que apliquen programes de musicoteràpia en persones que ho requereixen.

La musicoteràpia no és entreteniment musical que te un valor per si mateix , no és posar una playlist i “ja està”, és una praxis terapèutica per la qual hem d’estar formats en temes de salut mental i música, essent conscients de quins objectius terapèutics estem millorant o desenvolupant.

Us voldriem proposar un exemple, quin tipus de música utilitzarieu en sessions de persones afectades de Parkinson i quina música utilitzarieu en una sessió amb nens amb la Síndorme de Wiliams ? Com podeu valorar estem tractant temes de salut.

Mara Dierssen destacar el fet que la música com a estímul cognitiu és dels més complexes, la música desenvolupa molt el llenguatge i àrees visio-espaials, en definitiva la música genera una gran interconnectivitat entre totes les àrees cerebrals. La música estimula al cervell a entendre estructures, melodies i armonies.

El cervell està “programat” per apreciar la bellesa, l’estètica, existeix una corrent d’investigació que s’anomena neuroestètica que tracta d’esbrinar quins són els correlats neuronals de la bellesa, un criteri idiosincràtic i únic, el que és bell per algú per algú altre no.

Volem felicitar a la nostra companya Lourdes Cuéllar, musicoterapeuta, per la seva tasca humanista de millorar la vida dels infants através de la música. Veureu a l’Àlex un dels nostres alumnes que porta nou anys fent música al Centre d’Estudis Musicals Maria Grever. Com molt bé diu la Lourdes la sessió de musicoteràìa ofereix un espai per comunicar-se d’una altra manera, un espai on centrar l’atenció i també de relaxació. Tots aquests objectius terapèutics estan englobats en el fet del desenvolupament una educació musical inclusiva.

Com darrer apunt i consell es detaca que l’ús abusiu de les pantalles estan perjudicant la nostra capacitat d’aprenentatge ja que no fent treballar tant la memòria.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *