Tel. - Whatsapp: 650 017 830 | Email: emailamacat@gmail.com
Circular El Espiritu

Curs de introducció a la Musicoteràpia per “no musics”

Benvinguts al curs de  Musicoteràpia i eines relacionades.

Octubre 2023 al Centre Grever de Parets.

 Aquest curs està dissenyat per a cuidadors, assistents i infermeres que busquen millorar el seu coneixement sobre la musicoteràpia i la seva capacitat per a aplicar aquesta tècnica en el seu treball diari. Els professors que imparteixen aquest curs estan titulats en Musicoteràpia, Psicologia i Gerontologia, i compartiran la seva experiència i coneixements per a ajudar els participants a comprendre millor la importància de la musicoteràpia en la cura de l’usuari.

Objectiu del curs:

L’objectiu d’aquest curs és proporcionar als cuidadors, assistents i infermeres les eines necessàries per a aplicar elements complementaris de  musicoteràpia en el seu treball diari, en suport del musicoterapeuta i altres profesionals. Els participants aprendran a subministrar música adequada per als usuaris, coneixeran com interactuar amb *Alexa i Evoca, i comprendre els fonaments de la Musico i sonoterapia. Aquest curs també té com a objectiu promoure la consciència i el valor de l’aportació de la musicoteràpia a l’equip que acompanya i cuida a l’usuari.

Temari:

Introducció a la musicoteràpia: Fonaments de la musicoteràpia, els seus beneficis, tipus de musicoteràpia, recerca i evidència científica.

Conèixer a l’usuari: Principis bàsics de la comunicació i el desenvolupament humà, estratègies per a avaluar les necessitats de l’usuari, i com adaptar la musicoteràpia a les necessitats individuals de l’usuari.

Subministrament de música: Com seleccionar i subministrar música adequada per als usuaris, i com integrar la música en la vida diària de l’usuari.

Introducció a *Alexa com a eina: Com utilitzar *Alexa per a subministrar música, crear llistes de reproducció personalitzades, i com interactuar amb *Alexa per a obtenir els millors resultats.

Introducció a *Evoca com a eina: Com utilitzar Evoca per a crear programes de musicoteràpia personalitzats, i com adaptar aquests programes a les necessitats individuals de l’usuari.

Primers auxilis aurals: Com detectar i respondre a les necessitats auditives i cognitives de l’usuari, i com prevenir problemes relacionats amb l’oïda.

Exercicis pràctics: Els participants tindran l’oportunitat de practicar l’aplicació elements  de la musicoteràpia en situacions reals, i rebran retroalimentació i suport dels professors.

Introducció a la *sonoterapia: Fonaments de la sonoterapia, els seus beneficis, com aplicar-la en la cura de l’usuari, i com integrar la sonoterapia .

A més dels mòduls d’ensenyament, hi haurà temps per al *Coffe *break i *Lunch *Break perquè els participants puguin descansar i socialitzar. Aquest curs és pràctic i els participants tindran l’oportunitat d’aplicar els coneixements adquirits en situacions reals. El curs està avalat per *AMACAT, l’associació de *Musicoterapeutas i *Arteterapeutas de Catalunya, així com per *Bluemirror *Technologies.

El preu especial es de 95€

Mencioneu el concepte Curs😊

Esperem que gaudexis d’aquest curs i puguis aplicar els coneixements adquirits en el teu treball diari. 

  • Podeu fer aportacions econòmiques al nº de compte següent, si vols més informació et pots posar en contacte amb nosaltres:650017830
  • Nº de Compte: ES26 2100 0356 0902 0028 0854

  • Podeu fer donacions d’instruments musicals que passaran a formar part del nostre Banc d’Instruments.

  • Participar en campanyes de micromecenatge apadrinant diverses accions socials.

  • Apadrinar instruments per l’associació.

[contact-form-7 404 "Not Found"]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *